Какво трябва да знаем за бойлерите?

Различните видове бойлери се различават по някои основни характеристики. Най-общо бойлерите могат да са за кухня или баня, проточни и обемни .

Проточни бойлери

Те са малки и компактни, не изискват специален монтаж. Отличават се с предимството, че загряват водата в момента на преминаването й през топлообменника. Друго предимство на проточните бойлери е, че осигуряват неограничено количество топла вода. Като недостатък на този вид бойлери може да се отбележи сравнително по-високата консумация на електроенергия.

Обемни бойлери

Познати са още като акумулиращи бойлери – за разлика от проточните, те се нуждаят от време за загряване на водата.

За повишаване на експлоатационния живот и качествата на бойлерите от обемен тип, са важни следните характерситики:

Тип на водосъдържателя: Бойлерите могат да бъдат с емайлирани (стъклокерамични) или неръждаеми водосъдържатели. Разликата между двата вида е, че бойлери с неръждаеми водосъдържатели имат по-дълъг живот поради факта, че неръждаемата стомана е по-устойчива на корозия.

Бойлери със сух нагревателен елемент: При по-новите модели бойлери нагревателят не се намира в директен контакт с водата, а е плътно разположен в емайлирана тръба. Предимството на тези нагреватели е, че не се натрупва котлен камък върху нагревателя и така се запазват неговите качества през целия период на експлоатация на бойлера. Друго предимство на тези нагреватели е, че могат да бъдат подмени без да се източва водата от бойлера.

Анодна система: Тя се използва за защита на бойлерите от корозия. Магнезиевият анод взаимодейства с елементите във водата, които причиняват корозия. По този начин резервоарът се предпазва, а размерът на магнезиевия анод намалява, докато не се изчерпи напълно. За да се провери състоянието на магнезиевия анод, някои модели бойлери са снабдени с аноден тестер. Трябва да се има предвид, че анодната система не се използва при бойлери от неръждаемата стомана. Поради високата си устойчивост на корозия, тя няма нужда от анодна защита

Възвратен клапан: Неговата функция е да поддържа постоянно налягането в бойлера. При загряване на водата, налягането започва да се повишава. При достигане на определена стойност, възвратния клапан започва да изпуска вода, с което намалява налягането. Друга функция, която извършва, е да не позволява изтичане на топла вода през тръбата за студената, като определя само една посока на движение на водата. Тези клапани се монтират на тръбите за студена вода, непосредствено до самите бойлери.

Бойлери с два независими нагревателни елемента: Предимства по време на експлоатация имат бойлери, които са снабдени с 2 отделни нагревателя. При включване на един нагревател, се намалява консумацията на електроенергия, съответно и по-малко се натоварва електрическата мрежа. Подходящ е за поддържане на желаната температура с по-малко изразходване на енергия. С едновременна работа на двата нагревателни елемента бързо се достига желаната температура.

Независимо от кой тип е  бойлера Ви е необходимо периодично да проверявате техническо му състояние. Бойлерите трябва да се поддържат в добро техническо състояние. Така те са по-надеждни,икономични и не на последно място безопасни. Най-големите български производители на бойлери са Елдоминвест – Варна, Teси от Фикосота – Шумен, Матев – Хасково, Виком-Хасково и Светлю Шишков – София.При покупка на нов бойлер задължително се консултирайте с техник за да избегнете конфузни ситуации. В случая ви препоръчваме да заложите на принципа “Изберете българското” и да не обръщате внимание на вносните марки бойлери! Според търговците и специалистите не са по-добри от родните а и цените им са доста по-големи. За по-голяма яснота какъв бойлер да изберете виж те таблицата по-горе.

Извършваме ремонт на всякакви електрически бойлери в Пловдив. Разрешаването на Вашите проблеми извършваме на място в определено от Вас време. Реагираме по най-бързия начин, защото напълно осъзнаваме вашите нужди и потребности. Подхождаме към всяко наше начинание с бързина, професионализъм и съобразени цени. Винаги може да се разчита на нас когато имате нужда от професионален подход и качествено изпълнение на възложената ни задача в сферата Ремонт на бойлери в Пловдив. Извършваме Ремонт на бойлери в Пловдив, както монтаж и демонтаж. Изпълняваме ремонт, монтаж и демонтаж на всякакъв обем и мощност бойлери. Електротехниците от нашата фирма ще ви помогнат да решите своя проблем, като ще останете доволни от качеството на обслужване. Всички електротехници имат богат опит както с обикновенни поръчки както и с най-различни нестандартни решения на вашите нужди. Към всеки наш клиент подхождаме с голямо внимание.Разположението в Пловдив нашият екип има възможност на своевременно да отговори на вашите нужди от ел.услуги, независимо дали е спешно или става въпрос за планиран ремонт като просто проверка и подмяна на един контакт.Лесно забравяме колко много сме зависими от електроенергията в нашите домове, по-голямата част от нашите уреди са зависими от електричеството и без тях ежедневието ни ще бъде наистина трудно. От дефектни котлони, до дефектни нагреватели, нашите електротехници са в състояние да решат всякакви неприятни ситуации с електроуреди във вашият дом.